Direktlänk till inlägg 15 augusti 2021

Radiostyrda bilar - Användning och typer förklarade

Av Emmanuel Frans - 15 augusti 2021 14:07

Radiostyrda bilar, eller RC bilar är en modellbil som drivs via ett radiostyrsystem eller fjärrkontroll. En sändare, med antingen en joystick eller ett hjul med en avtryckare, skickar ingångar till fordonets interna mottagare. Mottagaren överför signalerna eller instruktionerna till den elektroniska hastighetsregulatorn, vilket får hjulen att röra sig eller svänga. Det finns enkla som bara stannar och går. Och det finns avancerade modeller som är speciellt byggda för tävlingsracing.


Det finns vanligtvis två kategorier av radiostyrda bilar: leksaksbilar eller hobbybilar.

 


Radiostyrd Leksaksbil


Leksaksmodeller är de förmonterade fordonen som finns i den vanligaste lågprisbutiken eller detaljhandeln. Dessa är vanligtvis de som bara kallas en lek för barn. Detta är den billigare typen, cirka 500-2000 kronor billigare än hobbymodellerna. De är lätta att använda och relativt säkra. De liknar vanligtvis riktiga bilar och har specifika funktioner som de flesta hobbymodeller inte har, inklusive arbetsbelysning, ljud, fönster, dörrar och kåpor som öppnas och interiörer som ser ut som den riktiga saken. Vissa har till och med radio och MP3 -spelare som ingår i kupén.


De lider dock av dålig design, konstruktion och prestanda. När de är trasiga är de reservdelar som behövs inte tillgängliga för att fixa det. Motorer är vanligtvis svaga eftersom de drivs av billiga alkaliska eller Ni-Cad-batterier. Detta ger dem vanligtvis en maximal hastighet på cirka 10 till 15 mph. Styrningen följer bara tre riktningar, rak, full vänster och full höger, och två hastigheter, helt stoppad och full effekt. Dessa bilar är begränsade till endast på väg. Det finns sådana som annonseras för användning off -road men vanligtvis ger en minimal prestanda. Branschen kommer hela tiden ut med nya typer, men ärligt talat för ett barn är den här bilen det bästa köpet för dina pengar.


Hobby radiostyrda bilar


Det finns två typer av hobbybilar: nitrodrivna modeller och gasdrivna. Nitro-driven erbjuder flera hastigheter: maximal effekt, medel och en något långsammare hastighet. En nitrodriven motor drivs av bränsle och kan tankas och återgå till handling på några sekunder. Dessa bilar är luftkylda och du behöver inte oroa dig för att behöva ta en paus för att bilen ska svalna. Nitro-driven fungerar ungefär som ett fullstor bränslefordon och i sin tur, med avgaser som innehåller mer oförbränd olja, täcker chassit, vilket kommer att behöva mycket rengöring.


Rengöring är relativt enkelt, med bara en luftblåsare och lite alkohol. Men för att kunna maximera potentialen i den hobbyradiostyrda bilen krävs ordentligt underhåll. Mekaniskt slitage är också mer troligt med nitroeffekt eftersom det kan köras under en längre tid. Kollisioner med högre hastighet är också mer sannolika på grund av förmågan att maximera fordonets hastigheter. Men kom alltid ihåg, på grund av sin starka design och komponenter är nitrodrivna modeller mer hållbara än sina elektriska motsvarigheter.


Gasdrivna bilar körs med förblandad bensin och olja. De är dyrare än nitrodrivna och elbilar, med ett pris på mellan 15000 och 30000 kronor. De är större och behöver mer utrymme för att fungera fritt. De har inte särskilt höga hastigheter men de har hög effekt och använder mindre bränsle för att köra. De kräver också mindre tuning och håller längre än de nitrodrivna radiostyrda bilarna och elfordonen. Medan båda bra köp, var försiktig: du måste arbeta med försiktighet. Läs alltid bruksanvisningarna och övervaka barn som leker med sådana enheter.


Vem visste att det kan vara så komplicerat att köpa en radiostyrd bil? Som med allt du vill köpa måste du veta vilka faktorer du vill prioritera när du väljer vilken vara du vill köpa. Är det hållbarhet? Enkelt underhåll? Pris? Design? Alla dessa faktorer måste övervägas noggrant innan du kan bestämma vilken typ av radiostyrda bilar du ska köpa.

Nitrotek, är en extremt välrenommerad online -distributör av det bästa utbudet av fjärrstyrda fordon. Från fjärrstyrda båtar till radiostyrda bilar, du är säker på att hitta det du letar efter! Besök https://radiostyrdbil.com/ för mer information.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emmanuel Frans - 20 augusti 2021 17:08

Att öppna en klädaffär kräver noggrann planering som starten på alla andra affärer gör. Betydelsen av planering kan inte överbetonas. Som det kända ordspråket säger är planering för ett företag som grunden för en byggnad. Genom att planera ordentligt...

Av Emmanuel Frans - 16 augusti 2021 18:54


Är du en förälder för första gången? Baby på väg? Är detta ditt första barnvagnsköp eller var du bara inte nöjd med ditt senaste barnvagn- eller barnvagnsköp. Oavsett vilken situation du står inför ska vi belysa saken för att underlätta ditt liv. J...

Av Emmanuel Frans - 29 juli 2021 21:18

  Att få dockor att se ut som verkliga spädbarn är huvudfokus för Reborn konst. Det började som en hobby i USA 1990 när entusiaster ville skapa en docka så realistisk som möjligt. Reborn dockor är gjorda av vinyl och appliceras med flera lager färg...

Av Emmanuel Frans - 20 april 2021 16:43

Drönare: 5 skäl att köpa ditt barn en drönare   Många drönare entusiaster använder drönare för fotograferingsändamål, och med tydligheten och utbudet av tillgängliga bilder är det lätt att se varför. Men det är troligt att om du frågar någon pilo...

Av Emmanuel Frans - 14 mars 2021 19:02

Kommer du ihåg fortfarande när du fortfarande var ett barn och lekte med alla dessa leksaker? Kan du ens komma ihåg vad din favoritleksak är? Dessa dagar leker inte barn också med sina leksaker; de föredrar att använda prylar för att underhålla sig s...

Ovido - Quiz & Flashcards