Alla inlägg den 20 augusti 2021

Av Emmanuel Frans - 20 augusti 2021 17:08

Att öppna en klädaffär kräver noggrann planering som starten på alla andra affärer gör. Betydelsen av planering kan inte överbetonas. Som det kända ordspråket säger är planering för ett företag som grunden för en byggnad. Genom att planera ordentligt i förväg kan prövningen med att öppna en klädbutik göras enkel och lagom.

   Planeringsfas

Skriv ner din plan i ord. Detta är viktigt när saker och ting blir mer raffinerade och skarpa när de uttrycks i ord och figurer. Om du har en skriftlig plan som gör det lätare för dig när du implementerar dem. En skriftlig plan kommer också att fungera som ett riktmärke för att utvärdera effektiviteten i genomförandet.


Att öppnar en klädaffär - Fem viktiga beslut!


Innan du öppnar en klädaffär måste flera viktiga beslut fattas när det gäller dess olika funktioner. Av alla fem beslut är mycket avgörande för att säkerställa att en klädbutik öppnas. Här är de för dig!

1. Bestäm platsen: Platsen för din klädaffär är en viktig fråga. Att öppna en klädbutik på en plats som är mindre tillgänglig för konsumenter kan vara skadligt för ditt företag. När du bestämmer dig för plats bör du överväga många frågor som att hyra och leasa, deras relativa kostnad och besluta därefter.


2. Butiks layout och inredning: Denna aspekt ges ofta inte så stor vikt den förtjänar. Ändå är detta en viktig ingrediens i framgångsformeln för att öppna en klädaffär. Hur din affär ser ut inuti och hur kläderna visas där är mycket viktigt i längden. Interiören ska skapa en positiv inverkan på besökarna och vara attraktiv.


3. Typ av kläder du säljer: Detta är ett viktigt kriterium för att öppna en klädaffär på rätt sätt. En butik som säljer barnkläder skiljer sig helt från en klädbutik som vänder sig till kvinnor. Så du bör bestämma vad du exakt vill sälja och till vem. Förutom den typ av kläder du vill sälja bör du också bestämma vilka färger och storlekar som du vill omfatta och även stilen och snittet.


4. Var kan du köpa från: Platsen där du köper har direkt effekt på din prissättning och därmed på din kundbas och din vinst. Du bör köpa dina varor från människor som erbjuder till konkurrenskraftigt pris. Du bör ha den licens som krävs för att få saker billigare från listade tillverkare.


5. Ekonomisk lönsamhet: Även om det är till sist i listan över beslut, är detta det viktigaste av alla beslut som ska tas när man öppnar en klädbutik. Du bör räkna ut allt från startkostnad till inköpspris och försäljningspris till vinstmarginal och se till att öppna en klädaffär är en ekonomiskt livskraftig affärsverksamhet. Du bör också vara tydlig med hur mycket du behöver och varifrån kommer det-finansieringskällan. Läs mer här



Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards